sunnuntai 11. marraskuuta 2007

Normaalia koirakäyttäytymistä

Ugh

Pitkän hiljaisuuden jälkeen Larsvintista kajahtaa. Olen tässä jo pidemmän aikaa ihmetellyt Hemmon suhtautumista makupaloihin. Normaalisti jos koiralle antaa jotain herkkupalaa niin se hotkaisee sen alta aikayksikön, mutta ei meidän Hemmo. Se kyllä tulee esimerkiksi keittiöön heti perässä katsomaan jos siellä alkaa jotain puuhaamaan.

Otetaan esimerkiksi voileivän teko. Hemmo istuu ja odottaa ensimmäistä makupalaa, jos se vaikka sattuu olemaan juustoviipale.. se ensin haistaa sitä, mitähän juustoa mahtaa olla, sitten se ottaa sen varovasti suuhun mutta ei tee vielä mitään pitää sitä vaan suussa, nimittäin jos vaikka sattuisi tulemaan esimerkiksi makkaraa joka menee syömisjärjestyksessä juuston ohi.

Jos ei tule niin sitten syödään juusto rauhallisesti purren, mutta jos isäntä eli minä olen laittamassa makkaraa leivän päälle, Hemmo tiputtaa juuston lattialle odottamaan omaa vuoroaan heti makkaraviipaleen jälkeen.

Toinen esimerkki on kun aamulla tai illalla nautiskelen taas voileipää sohvalla. Minulla on tapana antaa aina viimeinen pikkupala Hemmolle. No jos kyseessä on vaalea leipä Hemmo ottaa nätisti leivän päältä vain leikkeen ja jättää leivän syömättä. On tainut raukka kuulla jostain vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta. Tumman leivän ollessa kyseessä, sekä leipä ja leike maistuu rauhallisesti mutustellen.

Keittiössä Hemmon herkkupaloja mm. Herkkusienet, porkkana, vihannekset yleensä, raaka liha (parhaiten putoaa hyvin marmoroitu murea härän ulkofile)

t. Enzo

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Eipä ole omena kauan puusta pudonnut. Emänsä Sissi on ihan samanlainen ;-)