sunnuntai 9. elokuuta 2009

SM 09 Hyvinkää

Tämän vuoden SM kisat juostiin Hyvinkäällä helteisissä olosuhteissa. Aamulla kun starttasimme Larsvintista niin ilma oli hyvin kostea ja sumuinen. Sumu kuitenkin hälveni matkan varrella ja saavuimme aurinkoiselle Hyvinkään radalle.

Karsintaerässä Hemmo juoksi ihan hyvin ja tuli maaliin toisena ajalla 23.89. Tällä ajalla olimme sitten karsintalähtöjen jälkeen 9:llä sijalla. Toinen vapaaehtoinen aikajuoksu ja huono startti Hemmo jumittui Turbon taakse ja maaliin kolmantena huonommalla ajalla kuin ensimmäisessä juoksussa, joten turha juoksu :(

Taisi olla muuten ensimmäinen kerta kun ei parantanut toisella juoksulla aikaansa. En tiedä oliko osansa sillä, ettei juoksujen välillä ollut kuin nippa nappa 40 minuuttia palautumisaikaa.

Joten B-finaali paikka ja Hemmo starttasi kopista 3 ja jäi ensimmäisen mutkan ryysikseen ja mutkasta tultaessa viimeinen sija. Ei riittänyt enää potku kolmannella juoksulla ohituksiin, eli maaliin kuudentena.

Larsvintin nuori prinssi juoksi sitten elämänsä toisen kilpailun ylikorkeissa. Ehkä SM-kilpailut on vähän kova paikka nuorelle koiralle, mutta kokemusta lähdettiin hakemaan.

Karsintajuoksun kopitus sujui vaivatta ja ihan hyvä startti loppuaika tasan 24 sekunttia ja 12 sija. B-finaalissa Faro otti hyvän startin ja ajoi röyhkeästi sisään oli joukon kolmantena toisen kaarteen jälkeen, sitten huomasi ettei pääse sisältä ohi ja yritti ulkokautta ohi. Tässä porukassa ei moinen onnistu ja Faro maaliin kuudentena aikaan 23.76 :)

Onnittelut mestareille ja etenkin kohta 7 vuotta täyttävälle Baxterille joka vei ylivoimaisesti uroksien SM:n nuorempien nenän edestä.