lauantai 18. elokuuta 2007

Kauniit ja nopeat osa "Kauhun hetkiä"

Ohessa pätkä tämän päivän Kauniit ja Nopeat saippuasarjan käsikirjoituksesta.

Kohtaus I

Aamu, kamera zoomaa sängyssään makavaan Sebastianiin. Sebastian herää venytellen katsoo ulos ikkunasta Sebastian " Oh hoh olipa hyvät unet, tänään näyttää tulevan hyvä päivä koirakilpailuille" Nousee ylös sängystä, käy vessassa ja siirtyy alakertaan.

Kamera leikkaa alakerran sohvalla makoilevaan Tatuun, joka katsoo TV:n aamuohjelmaa.
Sebastian "Huomenta velipoika nukuitko hyvin" Tatu "Huomenta kuomaseni, kiitos kysymästä oikein hyvin" Sebastian siirtyy keittiöön laittamaan itselleen aamupalaa.
Sebastian "Tatu oletko nähnyt koiraamme Hemmoa?" Kamera lähikuva Sebastianin kysyvästä ilmeestä, kamera siirtyy Tatun tuijottavaan katseeseen ja takaisin Sebastianiin.

Kohtaus II joka on tapahtunut jo aiemmin samana aamuna.

Ruutuun teksti 1 1/2 tuntia aiemmin.
Teija ja Ekku ovat lähdössä noutamaan Sebastianin skootteria huollosta. Kamera kuvaa Teijaa kun hän ottaa keittiöstä roskat ja menee ulos. Kuva siirtyy Ekkuun joka nousee sohvalta Teijan perään ja valjastaa Hemmon eteisessä ja menee ulos suoraan parkkipaikalle, laittaa Hemmon auton perään, käynnistää auton, ottaa Teijan tienvarresta kyytiin ilman, että Teija näkee Ekun laittavan koiran auto perä konttiin. Ekku kiihdyttää auton vauhtiin ja auto katoaa kuvasta.

Kohtaus III

Kamera palaa Sebastianin pikku hiljaa kauhistuvaan ilmeeseen. Sebastian "Tatu... tiedätkö missä Hemmo on?" Kamera kuvaa Tatun alkavaa paniikkia.. Tatu " Sebastian en todellakaan ole nähnyt Hemmoa tänä aamuna..." Kuva taikaisin Sebastianin jo kauhistuneeseen ilmeeseen. Sebastian ryntää yläkertaan ottaa hyllystä kännykän ja valitsee valikosta Äiti. Kamera zoomaa puhelimen näyttöön siten , että Sony Ericssonin logo näkyy hyvin ja tarkentaa näytössä näkyvään tekstiin Äiti.

Kohtaus IV

Kamera palaa Ekun ja Teijan automatkaan.

Auto kaartaa skootterihuollon pihaan. Ekku nousee autosta, avaa takaoven ja ottaa takapenkiltä kypärän ja jatkaa matkaa huoltoliikkeen sisään. Teija siirtyy kuljettajan paikalle ja painaa kaasua... auto katoaa taas kuvasta.

Kohtaus V

Lähikuva Sebastianin jännityneestä ilmeestä, kun odottaa Teijan vastausta. Kuva auton sisältä Teijasta kun hän ajaa laulaen radiosta kuuluvaa kappaletta. Kuva penkillä lojuvasta matkapuhelimesta siten, että Sony Ericssonin logo näkyy ja näytössä vilkkuva teksti Sebu. Taas lähikuva Sebastianin jännityneistä kasvoista, kuva siirtyy uudelleen autoon. Lopulta Teija huomaa soivan kännykän ja vastaa "Äiti"

Mainostauko


Mainostauon jälkeen kuva Sebastianista puhelimessa. Sebastian " Hei äiti... onko Hemmo teidän mukana?" Kamera siirtyy Teijaan puhelimessa ja takaisin Sebastianiin. Sebastian " Äiti... sano nyt onko Hemmo mukananne... se ei ole kotona" Kuva takaisin Teijan kauhistuneeseen ilmeeseen. Teija " Ei Sebastian... Hemmo ei tullut mukaamme"
Lähikuva Sebastianin kauhistuneesta ilmeestä. Välillä näytetään kuvaa skootterilla ajavasta Ekusta. Kuva leikkaa avoimeen takapihan oveen ja sen vieressä tuulessa lepattavaan verhoon.

Kamera kuvaa Teijan auton lähestyvän siten, että Hondan logo näkyy. Kuva siirtyy takaisin auton sisään kun Teija huutaa "Hemmo... Hemmo" Kuva taustapeilistä, josta näkyy vain tyhjä takakontti.

Kohtaus VI

Kuva talon edestä, ovi aukeaa Sebastian ja Tatu ryntäävät ulos ja jatkavat matkaa juosten samalla huutaen "Hemmo...Hemmo" Pysähtyvät talon nurkalle. Sebastian "Tatu meidän on parempi hajaantua" Pojat erkanevat ja jatkavat omilla tahoilla huuteluaan "Hemmo...Hemmo"

Kuva pihaan kaahavasta autosta, Teija parkkeeraa auton pikaisesti ja ryntää autosta näkee pojat. Teija " Poikakullat tämä on aivan kauheaa... koiramme Hemmo..." Kuva Teijan surullisista kasvoista, jonka jälkeen siirtyy takaisin Ekkuun joka nautiskelee skootterin ajosta auringon paisteessa.

Kamera siirtyy nopeasti vuorotellen rannassa juoksevaan Sebastianiin, metsässä kirmaavaan Tatuun ja parkkipaikalla nyyhkyttävään Teijaan. Teija " Hemmo voi Hemmo"

Mainostauko.

Kohtaus VII

Teija, Sebastian ja Tatu tapaavat parkkipaikan nurkalla. Teija toteaa pojille lähtevänsä etsimään koiraa autolla. Teija nousee autoon ja käynnistää sen. Kamera zoomaa taustapeiliin, johon ilmestyy unisen whippetin kasvot.......

Tällaista siis tapahtui tänään sarjassa Kauniit ja Nopeat.

2 kommenttia:

Salla kirjoitti...

Tämähän oli jännittävämpi jakso kuin se, kun Sheila sekoitti Rohkeissa Ericin ja Ridgen dna-näytteet, joiden avulla selvitettiin kuka on Brooken lapsen isä. Odotan innolla jatkoa.

Anonyymi kirjoitti...

Loppu hyvin,kaikki hyvin! Teijaa ei varmaan kamalasti naurattanut, kun sille selvisi, että Hemmo on ollut kokoajan autossa ;-)

-Marjaana